Покривала за басейни

Покривала за басейни

Различните видове покривала изпълняват различни функции. Основните два вида са Термични и Зимни покривала –

  • Термични – намаляват топлинните загуби
  • Зимни –  предпазват басейна при зимуване и запазват красивата визия на басейна и през зимата.

Покривалата за басейни и техните аксесоари са абсолютна необходимост за всеки външен басейн. Те са съществени за нивото и регулирането на температурата на басейна.

Загубите на топлина са често големи. Покривалата служат чудесно и за запазване на чистотата на водата.

Термично покривало за басейн

Температурите на водата дори и в по-топлите дни могат  да не са задоволяващи. През нощта липсата на слънце и хладното време значително влиаят на басейна. Транзита от студена вода към топла става много бавно, особено ако следващия ден е ветровит и лишен от пряка слънчева светлина. Ако използвате отопление на басейна, разходите ще се редуцират значително с термично покривало за басейн.

Термичните покривала играят голяма роля за състоянието, температурата, чистотата и визията на басейна. Те имат и няколко различни варианта за всеки вкус, основните са:

  • Обикновени соларни, мехурчести от полиетилен и ПЕ пяна. Към тях се предлагат ръчни и автоматични механизми за навиване.
  • Автоматични ламелни покривала. Ламелите са от ПВХ или поликарбонат. Могат да се монтират под водното ниво и над него. Механизмите са с ниско-волтови електрически или хидравлични мотори ( за по големите басейни)
  • Покривни конструкции от поликарбонат. Те биват такива на релси или стационарни. Има и модели с автоматично затваряне на колела.

 

Зимно покривало за басейн

Ползването на зимни предпазни покривала е важно за сезона. В противен случай поддръжката и използването му през следващия сезон се превръщат в изключително сложна и трудоемка задача, която може да включва дори ремонти и подмяна на части.

Oсвен тях може да се снабдите и с предпазни покривала за по-дългите периоди, през които не се използва басейна, както и мрежи против листопад. Към покривалото може да зкупите доълнително и механизми за по-лесно разпъване, други аксесоари, поплавъци.

През зимата от покривало се нуждаят и аксесоарите като пързалки и трамплини, а ежедневни покривала са необходими и за джакузитата.

 

Научете повече

покривало за басейн 3
piscine-magiline-baseini55
20150911_182823
image-449d6b45c2db90ee4025724f2462dabb9d82607187cdb33602915a4eed3aa75d-V
DSC03557
IMAG0433