Римски, Инфрачервени, Ледени бани и други

Римски, инфрачервени, ледени бани и други

 

Инфрачервени Бани

Въпреки че инфрачервената топлинно лечение може да е модерно изобретение, изпотяване като тонизираща и лечебна практика не е. Терапията чрез изпотяване се връща хиляди години назад до гръцката и египетската култура.

Инфрачервената сауна е вид сауна, която използва светлина за създаване на топлина. Голямата разлика от останалите сауни е, че  повишават вътрешната ви температура, вместо да затоплят въздуха около вас. Едно от предимствата на детоксикацията с инфрачервена сауна е, че веднъж щом се адаптирате, ще се потите повече. Това намаля времето, за което постигате детоксикация.

 

Други основни предимства са-

 

  • Понижаване на кръвното налягане :
    Инфрачервената баня увеличава кръвния поток (сърдечната честота) и понижава кръвното налягане. Повторното използване на инфрачервена вана стимулира кръвообращението.

 

  • Отслабване :
    Изследванията показват, че инфрачервената вана може да изгори 600 калории, докато се отпускате. Увеличеният BMR (основен метаболитен процент) кара тялото да изгори повече калории.

 

Римски Бани

Тепидариумът е топлата баня на римските бани, загрята от хипокаус или подово отопление.

Спецификата на тепидариум е приятното усещане за постоянна топлина, която пряко загрява човешкото тяло от стените и пода.

36435380681_12bd0df726_b