Обработване на градината

Въпреки че е прост факт, че растенията се нуждаят от вода, самото поливане може да е малко трудно. Постоянното поливане ще доведе до най-добри резултати. Може също да искате да помислите за капково напояване или напорния маркуч, особено ако имате голяма градина. Това може да спести до 60% от водата, използвана от спринклерни системи и ще гарантира, че вашите растения са напоени, без да оставят мокрите си листа, което ще помогне за предотвратяване на проблеми с болестите.

Вие ще знаете, ако сте над напоени, ако почвата около стъблото на растението е напоена. Мухъл или мъх, които растат на върха на почвата ви, е друга мъртва, както и растенията с увяхване, пожълтяване или мъртви листа.

Твърде малко вода има различен набор от симптоми: увяхване на растения, кафяви или мъртви листа, забавяне на растежа. Научете как да избягвате растенията, подложени на стрес от вода за страхотно озеленяване

Освен директно наблюдение, можете да закупите и влагомер, който да ви помогне да измерите дали корените са прекалено влажни или прекалено сухи.

Ако сте поливане на прясно засадени семена, внимавайте да ги поръсите с вода. Не използвайте поток от маркуч или кофа, която има достатъчно сила, за да погрешно измие семената или да ги накара да се съберат заедно.

Опознайте почвата си

Различните видове почви имат различни нужди за поливане. Въпреки това, не е необходимо да сте почвовед, за да знаете как да се полива правилно. Следните съвети са предоставени от Службата за опазване на природните ресурси на USDA:

Разхлабете почвата около растенията, така че да може бързо да абсорбира вода и хранителни вещества, за обработване на градината.

Използвайте 1 до 2-инчов защитен слой от мулч върху повърхността на почвата над зоната на корена. Отглеждането и мулчирането намалява изпарението и ерозията на почвата.

Познатите производители знаят, че червените червеи са богати на хранителни вещества и полезни микроби.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

Червеите са в богатата смляна почва, която червените червеи (Eisenia foetida) оставят след себе си. Познатите градинари знаят, че са пълни с биологични растителни храни, плюс полезни микроби – до 10 000 различни вида – които помагат за растежа на растенията и спомагат за борба с болестите, например за Фикус Бенджамин,

Глинена почва: Добавете органичен материал като компост или торфен мъх. До или лопата, за да се разхлаби почвата. Тъй като глинестата почва абсорбира водата много бавно, водата е толкова бърза, колкото почвата абсорбира водата.

Пясъчна почва: Добавете пясъчна почва към пясъчна почва. В противен случай водата може да премине през нея толкова бързо, че растенията няма да могат да я абсорбират.

Почва – най-добрият вид почва. Това е комбинация от пясък, тиня и глина. Пониква лесно поглъща вода и я съхранява за употреба.

Още за мулчирането

Мулчиране – поставяне на органични материали – изпълнява няколко цели:

Подобрява задържането на почвата на влагата

Регулира температурата на почвата

Предотвратява ерозията на почвата

Намалява болестите

Градинско озеленяване на почвата

Подобрява състоянието на басейна

Намалява растежа на плевелите (трябва да е с дебелина от 3 до 4 инча и да се нанася отново, за да запази плевелите)

Почти всяка органична материя може да се използва като материали за мулч, включително сено, слама, листа, стърготини, хартия, кора или окосена трева.

Мулчът се нанася най-добре през пролетта, но не го правите твърде рано, в противен случай ще забавите затоплянето на почвата. Според Университета на Джорджия, най-добре е да се изчака, докато почвата е с дебелина около 65 инча преди нанасянето на мулч.

Съвет: Борените иглички и утайките от кафе правят страхотен мулч за киселинно-обичащи растения като рододендрони, азалии, боровинки, малини, ягоди и картофи.

Поддържане на Вашата градина Здраво – Поддръжка

Ето някои съвети, за да поддържате градината си здрава, зелена и растяща до пълния си потенциал:

Нахранете почвата и почвата захранва растенията. Здравата почва насърчава здрави растения, които са по-способни да се противопоставят на проблеми с насекомите и болестите. Нахранете почвата с много компост и добре остарял тор.