Еко

КАК ДА НАПРАВИТЕ ВАШИТЕ РОЗИ ПО -ГОЛЕМИ, ОРГАНИЧНО
Няма нищо по -красиво от розов храст (или няколко) с големи, красиви цъфтежи! Но как да накарате вашите рози да растат по -големи, органично? Доставка на цветя – в тази публикация ще разгледаме как да разположим вашите рози за най -добър растеж, най -добрата почва за по -големи рози, тайни градински съвети за по -големи цветя и др. Ще ви покажем как да накарате вашите рози да растат по -големи, органично – идеално за великолепни градини или зашеметяващи букети, без никакви токсични химикали!

Сортове розови растения

Pink Rose, beautiful nature background

Докато някои сортове розови храсти естествено дават по -малки цъфтежи, има редица неща, които можете да направите, за да увеличите максимално размера на тези цветни глави, като същевременно поддържате вашето озеленяване органично и устойчиво.

Защо искате да отглеждате органични рози на първо място!
Начинът, по който третирате почвата, почвата ще третира вашите растения и трябва да се уверите, че тя е пълна с хранителни вещества и здрава за възможно най -добрите здрави рози.

Всички неорганични или токсични вещества, които използвате, имат навика да се задържат в почвата с години, да пречат на усвояването на хранителни вещества, да замърсяват околната среда и в крайна сметка да завършат във венчелистчетата на цветята и във всяка хапка от плодовете на вашия труд.

С течение на времето токсичната почва, натоварена с пестициди и други остатъци, може потенциално да причини здравословни проблеми за животни, растения, деца и всеки друг наблизо – да не говорим за потенциално замърсяване на местните водоснабдявания!

Най -добрите условия за отглеждане на по -големи рози


Стремете се да оптимизирате условията си на отглеждане, когато е възможно. Колкото по -добри условия имат вашите двуцветни рози за растеж, толкова по -големи и щастливи ще бъдат те!

Най -добрата позиция за вашите рози
Обърнете специално внимание при избора на позиция за засаждане на вашите рози. Не забравяйте, че те се нуждаят от пълно слънце за минимум 4 и максимум 7 часа, изискват се да се поливат добре и да се развиват в леко кисела почва с добър дренаж.

Най -добрата почва за вашите рози
Да, обратно в училище! В идеалния случай ще искате да тествате киселинността на почвата си. Има няколко теста, които можете да извършите, за да сте сигурни, че рН на почвата и дренажа ви отговарят на стандартите за отглеждане на по -големи рози.

Почвата от розови растения трябва да е с рН 6 – 6,5, което е леко кисело и можете да тествате нивата на почвата си с помощта на прост комплект за тестване на рН като този тук.

Ако след тестване почвата ви е твърде алкална (по -малко кисела)

има лесни рецепти, които можете да направите у дома, за да я подобрите и повишите киселинността.

Как да използвате оцет за отглеждане на по -големи рози, биологично
Простият бял оцет от вашата кухня може да добави малко киселинност към почвата ви. Можете да следвате рецептата по -долу,

Добавете 1 до 2 чаени лъжички бял оцет към 1 литър вода.
Сменяйте поливането на вашите розови растения с този разтвор веднъж на 3 месеца ИЛИ
Добавяйте няколко чаени лъжички около почвата си в основата на розовото растение на всеки 15 дни.
Добри ли са банановите кори за отглеждане на рози?
Докато кората на банана сама по себе си няма да направи огромна разлика в размера на вашите рози, те ще дадат на почвата ви голяма доза калий, което със сигурност помага за отглеждането на по -големи рози! Въпреки това … те всъщност не съдържат толкова калий, колкото си мислите – всъщност самите кожици не предлагат много повече калий от повечето други плодове и / или зеленчуци.

Най -добрият начин да добавите бананова кора към почвата си е като я добавите към вашата компостна купчина, която след това можете да използвате за създаване на мулч или страхотен компост, за да придадете богатство на почвата си.

Как да получите по -голям цъфтеж на розата – оптимизирайте почвата си!


За да получите по -големи розови цветове от вашето розово растение, трябва да се стремите да направите своя собствена смес за саксии, вместо просто да изкопаете дупка в земята и да пресадите розата си с почвата.

Към предпочитаната от вас смес за засаждане добавете 1 супена лъжица прах от костно брашно на пара. Все пак съм вегетарианец, така че мразя тази идея и вместо това бих използвал микоризни гъби (полезни гъби).

Дейвид Остин прави страхотен гъбен прах, вижте го тук. (И в края на краищата те определено са експертите)!

Как да се тества почвената вода за пресаждане на рози
Добро нещо, което трябва да направите, преди да засадите розата си, е също да тествате позицията за засаждане за преовлажняване. Изкопайте дупка и я напълнете с вода.

Върнете се след като са изминали два дни – ако забележите, че водата не е проникнала в земята, а по -скоро все още се събира в дупката, която сте изкопали, не засаждайте розите си там!

Почвата ще има същите физически свойства независимо дали вашата роза е засадена там или не, а обединяването на вода ви подсказва, че ако засадите там, гниенето и мухълът може да са в списъка ви с проблеми в дългосрочен план.

Ако засаждате розата си в контейнер вместо в градината, изберете широк и дълбок съд. Внимавайте да не избирате твърде дълбок контейнер, тъй като розата ще се фокусира повече върху производството на кореновата система, а не върху цветята.

Могат ли розите да се стресират?
Точно като хората, растенията се представят най-добре, когато са без стрес. Розовите храсти, колкото и красиви да са, не са имунизирани срещу стрес. Ке