Парни бани

Парна баня се различава от традиционната финландска сауна с това, че температурата  е по-ниска, а  влажност на въздуха по-висока.  Влажността на въздуха е до 100%, докато температурата достига до 40-50°С. Източник на топлина в парната баня  е парогенератор.  Помещението е видимо замъглено от нежна пара , а ароматите които могат да се впръскват в парата,  създават допълнителни положителни емоции. Тиха музика и голяма палитра от светлини , бавно преливащи единa  в другa,  създават  в парната баня  незабравимо впечатление и чувство за покой.

Парна баня, подобно на традиционната сауна отпуска мускулите, стимулира кръвообращението и осигурява облекчение за много видове болки и страдания.  Вдишването на парата е традиционен лек за простуда  и за запушен нос, по-специално.  Релаксиращия момент в парната  баня е облекчаване на стреса и разтоварване на  ума,  помага при  проблеми със съня, прави го по-дълбок  и спокоен.Не трябва да пропускаме и ефирното усещане за вашата кожа след като сте се подложили на пара обогатена с традиционни или по-екзотични аромати.

Парната баня се комбинира добре с всички терапии в спа центровете, но тя може да се ползва и самостоятелно. Ако я посещавате често, меката и топла пара ще извае вашето тяло и кожа и със същата мекота ще направи от вас един спокоен и по-различен човек.

Разберете още за парните бани.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *