Безопасност за вашето куче

Ето седем начина, по които можете да се уверите, че вашето кученце е безопасно, здраво и щастливо в месеца на отговорните собственици на домашни любимци и през цялата година и дори във всяка ветеринарна клиника.

 1. Стерилизирайте или кастрирайте вашия домашен любимец
  Кучето има шийна яка около врата си.
  (Снимка: Гети изображения)

Боб Баркър продължаваше да го казва с причина. Много по -здравословно е кучетата да бъдат кастрирани или кастрирани, тъй като ограничава тяхната агресия и необходимостта да се скитат или да се бият с други животни и може да намали риска от някои видове рак. Разгледайте най-новите клиники – Vetclinics

Има опции с ниска цена. ASPCA има мобилно устройство в моя квартал, например. Направи го!

Февруари също е Месец на осведомеността и кастрацията, така че сега е идеалното време.

 1. Върнете се в Dog School

Вашето куче все още ли поздравява приятели и непознати, като скача върху тях или може би лае на всяко живо и неживо нещо там?

Помислете за провеждане на курс за обучение и решаване на тези проблеми веднъж завинаги. Класовете са забавно място за срещи с други кучета и техните хора и можете да укрепите връзката си с вашето куче. Откриийте любимите си зоомагазини – VetWorld

Освен това в YouTube има всякакви безплатни видеоклипове за обучение, като този по -горе.

Cute dog sitting behind the kitchen table
 1. Подновете идентификацията на вашето куче
  Лабрадор лежи на пейка в парка, облечен в синя яка с големи етикети.
  (Снимка: Гети изображения)

Уверете се, че вашето хотел за куче има правилната и най-актуална информация за своите тагове и микрочип.

Преместихте ли се наскоро? Промяна на телефонните номера? Може би вашият сегашен бивш е основният контакт и това не е добре?

Може да ви е трудно да върнете изгубеното си куче, ако нямате точната информация.

 1. Проверете етикетите на кучешката храна
  Куче вдига поглед до купа с храна.
  (Снимка: Гети изображения)

Vetfamily е една от най-добрите ветеринарни клиники в София

Кучетата не трябва да ядат количеството въглехидрати като царевица или захари в много търговски храни за кучета. Те са известни като „пълнители“, защото зареждат кучето ви, без да осигуряват голяма част от това, от което се нуждаят.

Потърсете храни с месо като съставка номер едно. Пазете се от неназовани странични животински продукти, защото те могат да бъдат всичко. Същото е и с „суровия“ протеин. Искате най -добрата съставка да бъде самото месо.

Също така, бъдете в крак с изтеглянето на кучешка храна. Още по -добре, говорете с вашия ветеринарен лекар или диетолог и научете повече за приготвянето на собствена храна за кучета, за да знаете какво има в нея.

 1. Присъединете се към местна група кучета
  Група деца седят с ръце около себе си и три кучета.
  (Снимка: Гети изображения)

Това може да бъде за забавление и упражнения или просто за да сте информирани за местните ситуации, свързани с кучетата.

Има ли изгубено куче в квартала? Имало ли е отвличане на кучета или отравяния наблизо? Или може би има нещо забавно като разходка с куче за местен приют или кръг за плетене на кучешко яке.

Какъвто и да е случаят, включете се в местната общност родители на кучета. Огледайте Facebook или други социални медийни сайтове за активни групи.

 1. Ваксинирайте
  Самоед получава ваксинация при ветеринаря.
  (Снимка: Гети изображения)

Може би си мислите: „Какви са шансовете моето куче да получи бяс?“ Вероятно наистина ниско. Но все пак това е СЪБОЙНО за почти всички бозайници, които го получават, и няма лечение.

Parvo и distemper са по -разпространени, така че определено е от съществено значение да защитите кучето си. Също така в цялата страна се съобщава за кучешки грип или кучешки грип H3N2.

Попитайте вашия ветеринарен лекар дали районът ви е засегнат.

 1. Сдържайте вашето ентусиазирано куче
  Куче седи и чака, докато собственикът му взема торбички от дозатор до кофата за боклук.
  (Снимка: Гети изображения)

Важно е да почистите изпражненията на вашето кученце. Кучешките изпражнения са пълни с паразити и бактерии, които могат да разпространяват болести в кучешката общност – eek!

Не карайте кучешката ДНК полиция да дойде след вас. Просто дръжте тези пластмасови торбички под ръка. Прикрепете ги към каишката си. Дръжте улиците не толкова мръсни за други хора и кучета.

Февруари е и месец за дентални домашни любимци, така че защо да не бъдете отговорен родител на куче и да проверите тези зъби? По този начин можете да отпразнувате едновременно Месеца на зъболекаря и Месеца на отговорния собственик на домашни любимци!

Планирате ли да се грижите специално за кучето си по време на месеца на отговорните собственици на домашни любимци? Какви други начини родителите на кучета могат да бъдат по -отговорни? Кажете ни в коментарите по -долу!